torstai 7. joulukuuta 2017

Suomi 100-kakku

Tämän projektin kakku on suurin mitä olen koskaan ollut mukana tekemässä ja itsenäisyyspäivän Suomi 100-juhla Lappeenrannassa oli mitä parhain paikka tälle juhlakakulle. Kakkutiimissä oli mukana konditoria Aleksanteri ja Saimaan ammattiopisto Sampo. Kiitokset lehtori ja leipuri-kondiittorimestarille Markku Vengasaholle kaikesta avusta ja tilojen käytöstä sekä konditoria Aleksanterille mahdollisuudesta olla mukana.

Markku valmistautumassa kakun kuljetukseen juhlasaliin.


Koristeena oli valkoisia sokerimassaruusuja ja sinisiä ruiskaunokkeja sekä syötävää hopeaa.

 
Konditoria Aleksanterista tuli kakkupohjat ja täytteet. Koululla kasasimme kakun kahdelle levylle, jotta kakun siirtäminen oli mahdollista. Vasta juhlapaikalla yhdistimme palat ja liitoskohta koristeltiin.


Täytteenä oli perinteinen itsenäisyyspäivän mustikka ja vaniljainen kermatäyte.


Kreemauksessa oli aikamoinen homma.


Eikä sokerimassakuorrutuskaan ollut ihan helppo homma, mutta osat saatiin kunnialla kuorrutettua.


Kakku koristeltiin loppuun juuri ennen kakun vientiä juhlasaliin.


Tein 135 kukkaa kakkua varten, mutta ihan kaikkia en laittanut. Muutama jäi yli.


Kakun koko oli n. 2 metriä ja vajaa 90 cm leveimmästä kohdasta. Painoa arvelimme olevan n. 55-60 kg eli aika muhkea Suomi. Kuva kakusta ylhäältä kuvattuna löytyy täältä.

 (Kuva: Puolustusvoimat / Kaapo Valkeavirta)


5 kommenttia:

  1. On kyllä valtavan iso kakku. :o Hieno toteutus.

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta! Ja aivan upaa työtä :)

    VastaaPoista
  3. Wau mikä projekti! Hienon kakun olette tehneet. Tällaiset projektit on kivoja, ainakin itse tykkään. Useampi vuosi sitten teimme töissä samanlaisen Suomi-kakun, joka oli samaa kokoluokkaa. Sitä ei tarvinnut tehdä "syötäväksi" vaikka syötävistä aineista teimmekin. :)

    VastaaPoista
  4. Oh wow! Näyttää työläältä ja haastavalta projektilta, mutta lopputulos on kyllä todella upea - ja varmasti myös herkullinen!

    Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista