sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Suklaata ja muuta mukavaa

Suklaakonvehteja jälleen. Tässä nyt muutamia otoksia  :)

Mango-passionkonvehteja valkosuklaakuorella.


Raitoja.


Sisältä näyttää tältä.


Samalla muotilla tehtyjä mustikkakonvehteja maitosuklaakuorella.


Väritys.


Mojito-konvehteja.


Tein pieniä valkosuklaakukkia, joita kokeilin useampaan eri konvehtimalliin.


Tässä esim. mansikka-lime-minttu-konvehteja.


Kirsikkakonvehteja.


Nämä on tehty magneettimuoteilla ja raidat on vedetty muovikalvon päälle.


Hasselpähkinää kolmella eri suklaalla.


Appelsiinia.


Vegaanisia minttusuklaakonvehteja.


Värit ovat myös vegaanisia.


Vadelma-minttusuklaakonvehteja. Vegaanisia nämäkin.


Lime-kookos.


Vadelma-lakritsi.


Värityksenä pinkkiä ja mustaa.


Kokeilin myös suklaan veistämistä. Kaksi ja puoli kiloa suklaata.


Lahjaksi toivottiin samalaista korkokenkää kuin joskus aiemmin tekemäni, mutta valkoisena. Alusta ja kengän vuori ovat maitosuklaata.


Ja sitten siihen muuhun mukavaan. Nyt olen vihdoin viimein virallisesti leipuri-kondiittori (paperit tuli toukokuun lopulla) ja ensi syksynä aloitan kondiittorin ammattitutkinnon. Yhtenä näyttönä minulla olikin nämä suklaatyöt (tai siis erikoistuotteet, mutta keskityin suklaisiin) ja varmasti sama linja jatkuu. Suklaa vaan on niin mielenkiintoinen raaka-aine kaikessa kimurattisuudessaan :)


30 kommenttia:

  1. Viimeinen kuva herätti kysmyksen: Asutko Etelä-Karjalassa? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekkin asun täs Lappeenrannan kupeessa, niin yllätyin ja aina kiva löytää samanseudun bloggaajia. :)

      Poista
  2. Upeita taideteoksia.. Tuo veistoskin, wau... Onnittelut valmistumisesta! :)

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon! =) Olet kyllä yksi Suomen taitavimmista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi, vielä on paljon paljon opittavaa :)

      Poista
  4. Paljon onnea leipuri-kondiittorille! :)

    VastaaPoista
  5. Upeaa!! Onneksi olkoon! Minäkin hain kondiittorin at -kouluun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hieno juttu, on tämä vaan niin mielenkiintoinen ala!

      Poista
  6. Sylin täydeltä onnea, Ebe ja hyvää jatkoa makealle tielle!
    Olet luonnonlahjakkuus, taitava ja idearikas......jään odottelemaan konvehteja, suklaatöitäsi kansien väliin !
    Hugs
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi ja tuesta tässä matkan varrella. Paljon on vielä opeteltavaa :)

      Poista
  7. Paljon onnea Ebe! Putiikkia odotellessa, pääsisipä noita ihanuuksia maistamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) putiikkiin taitaa olla vielä matkaa :D

      Poista
  8. Mielettömän upeat suklaat taas,ei voi kuin huokailla ihastuksesta.Ja onnittelut vastavalmistuneelle:)

    VastaaPoista
  9. Hurjan paljon onnea Ebe <3 Minulta on jäänyt koko opiskelusi huomaamatta...
    Todella kauniita suklaatöitä!

    VastaaPoista
  10. Paljon onnea! Saako näitä sinun konvehteja ostaa jostain? Ihania erikoisia makuyhdistelmiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan omaksi iloksi olen tehnyt ja kavereille sekä sukulaisille lahjoitellut. Kerran oli Roobertin Herkussa myynnissä, mutta matka on sen verran pitkä toimitusta ajatellen, ettei kannata. Tietysti voisi yrittää lähettää postitse, jos on tarvis, mutta en tiedä miten kestää kuljetusta :)

      Poista
  11. Ihanannäköisiä konvehteja! Kelpaisi kyllä minullekkin..

    VastaaPoista
  12. Hei. Mistä voi ostaa magneettimuotteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Magneettimuotteja olen ostanut Englannista täältä: https://123refills.co.uk/cic/category.php?id=chocolate-transfer-molds

      Poista