torstai 23. huhtikuuta 2015

Mustaherukkaleivokset

Mustaherukka on yksi lemppareistani, kuten melkein kaikki muutkin marjat. Tein perheelle (lue: itse söin suurimman osan :) ) pieniä mustaherukka-suklaaleivoksia puolipyöreisiin silikonimuotteihin ja kuorrutin leivokset jäätyneenä suklaakiilteellä.


Mustaherukkaleivokset

Mustaherukkamousse:

1. mustaherukkahillo:

3 1/2 dl mustaherukoita
1 1/2 dl hillo-marmeladisokeria

- laita kattilaan pieni tilkka vettä, mustaherukat ja sokeri. Keitä paketin ohjeen mukaan n.2-5 min. Poraa sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä.

2. täyte

200 g sitruuna-tuorejuustoa
150 g creme fraichea
tomusokeria maun mukaan (1-2 rkl)
3 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
3 rkl sitruunamehua
2 dl vispikermaa

1. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja jäähtynyt hillo. Kuumenna sitruunanmehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Vatkaa liivateseos mukaan.
2. Vaahdota vispikerma ja kääntele mustaherukkainen mousse sekaan. Mausta maun mukaan sokerilla. Pursota mousse silikonivuokiin.

Laitoin pursotetun moussen keskelle kuumaan hilloon kastetun vadelman, mutta välttämättä keskelle ei tarvitse mitään, jos on näin pieni leivos kyseessä. Pohjaksi tein helpon pohjan valkosuklaasta ja muroista. Rouhin murot pieneksi, lisäsin temperoidun valkosuklaan, kaulin suklaa-muromassan leivinpaperiden välissä ohueksi ja otin siitä hetken jähmettämisen jälkeen pyöreitä paloja muotilla.


Suklaakiille:

180 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
40 g sokeria
40 g glukoosia
30 g huoneenlämpöistä voita

1. Pilko suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna kerma, sokeri ja glukoosi varovasti kattilassa melkein kiehuvaksi. Kaada kermaseos suklaan päälle ja anna sulaa pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
2. Poraa sauvasekoittimella voi mukaan suklaaseen. Varo, ettet nostele sauvasekoitinta liikaa, jottei kuorrutteeseen tule ilmakuplia. Anna jäähtyä n. 40 asteeseen. Ota leivokset pakastimesta ja kuorruta ne jäisinä. Siirrä valmiit leivokset jääkaappiin.

Koristeena on valkosuklaasta tehty rengas, punaherukka, suklaarouhelmaa ja muromurskaa.



7 kommenttia:

  1. Käykö tämä kiille ihan isomman kakunkin kuorrutteeksi?

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavat makoisat taideteokset !
    Terkuin nami-hiiri

    VastaaPoista
  3. Wau, tosi hienoja ja herkullisen näköisiä nää kaikki :)

    VastaaPoista
  4. Aivan mielettömiä herkkuja täällä blogissasi!

    VastaaPoista