perjantai 28. kesäkuuta 2013

Oi Brita!

Mansikkatäytteinen britakakku on yksi kesän ehdottomista must do-jutuista. Siis ei kesää ilman Britaa!

Talon takaa löytyi iso kulhollinen metsämansikoita ja ne päätyivät puutarhamansikoiden kaveriksi kakkuun. Koska syöntiporukassa oli vaativia nuoria makustelijoita, tein yhden ison kakun tilalle 4 pienempää britakakkua, jotka täytin erilaisilla täytteillä. Meikäläisen suosikki oli rahka-kermavaahto-mansikkatäyte. Pehmeä, täyteläinen maitorahka on herkkua kermavaahdon kanssa ja siitä olen tehnyt pelkkää marjarahkaa välipalaksi jo useammankin kerran tänä kesänä, kun ei leipominen ole innostanut kuumassa keittiössä.

Rouheaa kattausta.


Mansikkani mun <3


Brita-kakku

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja

Täyte:
1 prk (250 g) rahkaa
n 1/2 l vadelmia, mansikoita tai muuta marjaa)
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

1.Vaahdota rasva ja sokeri
2.Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
3.Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi ta kahdeksi pyöreäksi kiekoksi.
4.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
5. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelilastuja päälle. Paista pohjaa 175 asteessa n.20 min, kunnes marenki on saanut herkullisen ruskean sävyn. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte.
6.Sekoita rahkaan marjat ja mausta sokerilla. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen. Leikkaa pohja kahteen osaan (jos ei ole tehty kahta pyöreää pohjaa) levitä täyte toisen päälle ja nosta toinen levy kanneksi.

Mantelilastut korvasin mantelirouheella.




9 kommenttia:

  1. Olet oikeassa - Brita-kakku on kyllä valtavan hyvää ja ihan huippu kesäkakku :) Ihanan näköisiä metsämansikoita kakun päällä!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan suloiset kuvat.<3 Minulla on samanlaiset suunnitelmat, teen tänään viikonlopuksi mansikkaisen Britan. Ihana herkku!

    VastaaPoista
  3. Kiitti vinkistä ;-). En muista koska viimeksi olisin syönyt britaa...

    VastaaPoista
  4. eiks sull ollu joku ostaus missä opetit tekemään angry birds hahmoja tai jotain vastaavia? ei löydy haulla voitko linkata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Angry Birds hahmoihin en ole tehnyt ohjeita joten se saattoi olla jokin muu blogi :D

      Poista
  5. Moikka taiteilija! Voikohan tuollaisen britakakkupohjan pakastaa? Kärsiikö marenki jotenkin? Ollaan lähdössä lomareissulle ja kun tullaan, on Adan synttärit. Ajattelin, jotta jos tekisin kakun jo valmiiksi niin olisi yksi asia vähemmän tehtävänä sitten. Ihanaa kesää teidän perheelle!

    -Adan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britakakun pakastamisesta en oikein osaa sanoa, sillä en ole kokeillut sitä. Netistä löytyi tieto, että ainakin täytetyn Britakakun pakastaminen onnistuu, joten luulisin myös pelkkien pohjalevyjen pakastamisen onnistuvan.

      Poista
  6. kommenttteihin vastaaminen vähän retuperällä vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti on, pahoittelut siitä. Tämä kesä on ollut aivan mielettömän kiireinen. Päivitykset ovat myöhässä, jutut suppeita, sähköposteihin en ehdi vastaamaan enkä blogin kommentteihin. Bloggailu on harrastus, ei työ enkä saa tästä palkkaa, joten joskus on vain laitettava asioita tärkeysjärjestykseen. Toivottavasti syksyn tullen helpottaa :D

      Poista