perjantai 4. tammikuuta 2013

Tzatzikikakku

Nuoriso valitsi tehtäväkseen Tzatzikikakun Ullan kirjasta:Suloiset suolaiset. Toinen vaihtoehto olisi ollut sushikakku. Moni muukin herkku kirjasta kiinnosti, mutta nuo kaksi olivat ykköset.


Minusta Tzatzikikakku olisi parhaimmillaan kesällä, sillä kuumana kesäpäivänä tämä kakku maistuisi varmasti. Raikasta ja pirtsakkaa. Itse olisin halunnut maistaa sushikakkua. Mutta nuoriso piti päänsä ja tämän he siis halusivat tehdä :D


Tzatzikikakku

Pohja:
200 g vaaleaa leipää (käytössä oli maalaiskauraleipää)
75 g margariinia

Täyte:
400 g tuorekurkkua
400 g turkkilaista maustamatonta jogurttia
200 g fetajuustoa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua silputtuna (kaupassa ei ollut minttua, Välimeren yrttisekoitus oli korvaavana)
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:
1 tuorekurkku
fetajuustoa
ruohosipulia

1. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta tai pilko tuorekurkku hienoksi, sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja murusteltu fetajuusto. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää ne silputun mintun ja ruohosipulin kanssa täytteeseen. Mausta täyte valkoviinietikalla, mustapippurilla ja suolalla.
2. Hienonna leivät ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään ja kaada seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle. Kuumenna sitruunamehu ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen ja kaada täyte pohjan päälle.
3. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään peitettynä yön yli. Irrota kakku vuoastaan ja leikkaa kokonaisesta tuorekurkusta esim. juustohöylällä pitkittäissuunnassa siivuja. Koristele kakku kurkkusiivuilla ja ripota pinnalle fetajuustoa ja ruohosipulisilppua. Koristelu kannattaa tehdä vasta hieman ennen tarjoilua, sillä kurkut saattavat valuttaa nestettä.

Tytöt koristelivat kakun oman makunsa mukaan kiehkura- ja tähtikurkuilla :D


Kirjan tyylikäs kakku:



4 kommenttia:

  1. Nuorison koristelun on mun mielestä herkullisempi kuin alkuperäinen ts mikä on kirjassa. T: leppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä! :)

      Poista
    2. Samaa mieltä myös, edellisten vastaajien kanssa.

      Poista
    3. Minusta molemmat ovat omalla tavallaan kivasti koristeltuja. Lasten tekemä on leikkisämpi, he löysivät tuon kurkkukihartimen keittiön laatikosta ja halusivat kokeilla sitä ja tähtiä sekä kukkia he tekivät jo aiemmin cocktailtikkupaloihin, joten niitä pääsi mukaan myös tähän kakkuun. Kirjan kakku on tyylikäs ja simppeli, sopii hyvin aikuisten juhliin. Kakku oli hyvää, varsinkin savukalan kaverina syötynä :D

      Poista