torstai 20. syyskuuta 2012

Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

Jälleen kesäisiä leivonnaisia. Päivitykset laahaavat perässä, mutta yritän saada rykäistyä nyt kerralla kaikki "uudet" postaukset, mitkä ovat jääneet Vuodatuksen tökkimisen takia laittamatta entiseen blogiin. Vieläkään en ole saanut vastausta vanhan blogin osoitteen siirrosta tai edes siitä, milloin entisen Mansikkamäen saisi auki. Siirrän ainakin osan ohjeista tänne, kunhan vain pääsisin hommaa työstämään. Hallintasivulle pääsen, mutta koska blogia ei näy, on tietyn postauksen löytäminen todella hankalaa.

Jättimäiset cupcaket lohduttavat (tosin syöty jo aikoja sitten.....). Paistoin muffinssit Wiltonin muffinssivuoassa. Kuorrutin kermavaahdolla sekä koristelin mustikoilla ja kuivatuilla kanervankukilla.



Valkosuklaa-mustikkamuffinssit

3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g valko-mustikkasuklaata (Kalev)
2 1/2 dl mustikoita (tarvittaessa perunajauhoja 1 rkl)
1 sitruunan kuoriraaste (n. 1tl)
2 rkl sitruunamehua

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja jätä jäähtymään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen vaahtoon siivilän läpi vuorotellen sulatetun voin ja jogurtin kanssa. Varo vatkaamasta liikaa, taikina sitkistyy eikä muffinseista tule silloin pehmeitä.

3. Lisää mukaan sitruunaraaste ja mehu sekä rouhittu valko-mustikkasuklaa (tavallinen valkosuklaa käy myös). Pyöritä mustikat perunajauhoissa ja jos käytät pakastemustikoita, käytä ne hiukan kohmeisina. Näin ne pysyvät paremmin ehjinä. Kääntele mustikat taikinaan, älä vatkaa.

4. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa vuoan koosta riippuen 15-25 min. Anna jäähtyä ja koristele mieleisellä tavallasi.

Kanervat sopivat mainiosti mustikan siniseen sävyyn.




2 kommenttia:

  1. Ilokseni huomasin uusblogisi suussasulavin aloituksin! Sydämellisesti tervetuloa 'Mansikkamäen herkut' ja kädestä pitäen opastavat ohjeet !

    Vaikka aihe, työ, mikä tahansa on mieluisa...ehkä tätä tarvitaan ...uudistumista, uutta alkua, uusia kujeita. Lupaa kysymättä linkitän sinut :D

    VastaaPoista
  2. Linkitin myös uudenkin Mansikkamäen :) Nuo kanervankukat koristeena on upea idea! Kiitos :) Ja tietysti nuo muffinssit!!

    VastaaPoista